Home » Over ons

Over ons

Osteopathie Verkouter heeft 2 vestigingen, de hoofdvestiging is binnen paramedisch zorgcentrum “de Rotonde” in Hoogerheide en de andere vestiging is binnen “Fysio BoZ” op de Bergse Plaat in Bergen op Zoom. Manon Verkouter- de Koning werkt in Hoogerheide en Emile Verkouter werkt op beide locaties.  We zijn geregistreerd bij de Nederlandse Osteopathie Federatie (NOF) en lid van de Nederlandse Vereniging voor Osteopatie (NVO). We zijn allebei opgeleid om zowel baby’s en kinderen als volwassenen te kunnen behandelen. Na onze opleiding tot fysiotherapeut, hebben we de deeltijdstudie Osteopathie aan  de International Academy of Osteopathy in Gent afgerond en een 2-jarige opleiding Osteopathie bij baby’s en kinderen gevolgd. Omdat de praktijk in Hoogerheide gevestigd is binnen een paramedisch zorgcentrum is samenwerking met overige disciplines, zoals o.a.  fysiotherapie, logopedie, mesologie, psychologie en diëtiste goed mogelijk. Sinds oktober 2016 is Zoë Braal, osteopaat D.O.- M.R.O., werkzaam bij ons in de praktijk.

Emile Verkouter

In 2001 ben ik geslaagd voor de opleiding fysiotherapie in Breda. Daarna ben ik direct door gaan studeren voor osteopaat aan de International Academy of Osteopathy (I.A.O.). Dit is een 5-jarige deeltijdopleiding tot osteopaat. Tegelijkertijd was ik werkzaam als fysiotherapeut op de afdeling revalidatie in het Lievensberg Ziekenhuis te Bergen op Zoom. In 2007 ben ik afgestudeerd als osteopaat in Gent en in 2008 ben ik mijn eigen praktijk voor osteopathie begonnen, gevestigd binnen fysio BoZ op de Bergse plaat. Van 2009 tot 2011 heb ik de opleiding osteopathie bij baby’s en kinderen en zwangere vrouwen gevolgd bij Panta Rhei, dit is een bureau dat postgraduate cursussen voor osteopaten organiseert.

Per 1 april 2014 werk ik op beide locaties van onze gezamenlijke praktijk Osteopathie Verkouter.

Postgraduate opleidingen/ cursussen

2009: Fluidieke technieken, Panta Rhei
2009-2011: Osteopathie bij baby’s en kinderen (certificaat), Panta Rhei
2013: Biodynamsiche aspecten binnen de osteopathie fase 1 met Werner van Camp D.O., Panta Rhei
2014: Voedingsleer en osteopathie, College Sutherland
2014/2015: Cursus geïntegreerde technieken Methode Frank de Bakker, Module 1 t/m 4
2017/2019: Cursus geïntegreerde technieken Methode Frank de Bakker, Module 1 t/m 6

Sinds enige tijd werk ik nu volgens de methode Frank de Bakker, dit is een manier van behandelen, waarbij d.m.v. het onderzoeken van gewrichten o.a. relaties gelegd worden met organen. De methode is vooral gebaseerd op relaties vanuit de embryologie. Voor meer informatie zie http://www.integrated-techniques.com

Manon Verkouter- de Koning

In 2001 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool in Breda. Hierna ben ik volledig gaan werken als fysiotherapeut en heb daarnaast de vijf jarige  parttime opleiding osteopathie gevolgd aan de International Academy for Osteopathy (I.A.O.) te Gent.

In 2006 heb ik deze studie afgerond en in 2007 ben ik gestart met een zelfstandige praktijk voor osteopathie in Huijbergen.

Omdat ik graag nog meer ervaring wilde hebben op gebied van het behandelen van kinderen en baby’s heb ik de twee jarige post-graduate opleiding osteopathie bij kinderen en baby’s gevolgd bij Pantha rhei. Deze opleiding heb ik in 2012 afgerond.

In april 2014 ben ik met mijn praktijk verhuisd naar een nieuwe locatie “de Rotonde”in Hoogerheide.

Mijn drijfveer om mensen zo optimaal en volledig te kunnen behandelen heeft er voor gezorgd dat ik deze opleidingen ben gaan volgen en dat ik altijd op zoek blijf naar nieuwe kennis en vaardigheden via nieuwe cursussen en nascholing.  Een van de redenen dat ik verhuisd ben naar de nieuwe locatie in Hoogerheide is, om te kunnen overleggen en samenwerken met andere disciplines in de zorg om iemand zo optimaal mogelijk te kunnen behandelen.

Postgraduate opleidingen/ cursussen

2009: Fluidieke technieken, Panta Rhei
2009-2012: Osteopathie bij baby’s en kinderen (diploma), Panta Rhei
2013: Biodynamsiche aspecten binnen de osteopathie fase 1 met Werner van Camp D.O., Panta Rhei
2014: Voedingsleer en osteopathie, College Sutherland
2015: Differentiaal diagnostiek en uitsluitingsdiagnostiek, Panta Rhei
2015: Functionele kaakgewrichtsorthopedie en orthodontie bij kinderen, Panta Rhei
2016: Brain, Eye, Membrane and CSF, Panta Rhei
2017: LTD applications to chronic fatigue syndrome, fibromyalgie, MS + chronic neuroinflammation, Panta Rhei
2018-2019: Osteopathie bij kinderen bij Frank de Bakker, Centrum voor osteopathie
2018: Persisterende primaire reflexen
2019: Osteopathie and vocal problems

Zoë Braal

In 2009 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan Avans Hogeschool in Breda, aansluitend ben ik direct gaan werken als fysiotherapeut. Parallel daaraan ben ik de opleiding osteopathie gaan volgen op Flanders International Academy of Osteopathy (FICO).Tijdens mijn werk als fysiotherapeut specialiseerde ik mezelf o.a. in lymfedrainage en littekenbehandeling. Als afstudeeropdracht voor de opleiding osteopathie deed ik een wetenschappelijk onderzoek naar de invloed van een (keizersnede)litteken op het houdings- en bewegingsapparaat. Op dit moment ben ik nog steeds verbonden aan de opleiding voor osteopathie als assistent docent in verschillende vakken.

Daarnaast heb ik graad l en ll van de opleiding ‘fasciale manipulaties’ (fasciatherapie) van Stecco afgerond. Hierin wordt door middel van het behandelen van het bindweefsel (fascia) linken gelegd tussen verschillende blessures, lichaamsdelen, verstoringen (zoals littekens), maar ook verschillende lichaamsstelsels (zenuwstelsel, bloedvaten en organen bijvoorbeeld). Vanaf oktober 2016 werk ik bij Osteopathie Verkouter. Ik vind het interessant om de ‘puzzel’ op te lossen: vaak zijn klachten het topje van de ijsberg en schuilen er nog heel wat aanpassingen achter, die niet zichtbaar zijn. Waar de beweeglijkheid stopt, ontstaan vaak klachten. Vanuit enthousiasme en interesse in de werking van het menselijk lichaam blijf ik mezelf continu ontwikkelen door middel van opleidingen en cursussen.

Postgraduate opleidingen/ cursussen

2017-2019: Osteopathie bij baby’s en kinderen (Diploma), Panta Rhei